Under februari har det inte blivit mĂ„nga blogginlĂ€gg. Men denna extra dag ska jag Ă€gna Ă„t mina senaste inputs, funderingar och mellanmĂ„l.( Jag har Ă€tit vĂ€rldens godaste semla pĂ„ Skogshildas i UllĂ„nger) Jag började faktiskt skriva ett utkast om Sievert Öholm som jag aldrig slutförde – tror dĂ€rför S. Öholm bör fĂ„ en central plats pĂ„ Skottdagen.GnĂ€llgubben  Öholms artikel om Geniet Gina Dirawi har ni kanske alla lĂ€st men den var tamigfaan bland det mest Ă€ngsliga nĂ„n frĂ„n den kristna högern hostat upp . Karln undrar om palestinska Gina Dirawi fĂ„tt en egen tv-kanal av SVT? Öholm undrar inte om Leif GW Persson fĂ„tt en egen kanal av SVT? NĂ€, för GW Persson hotar inte lille Siewerts vĂ€rldsbild sĂ„ mycket som Gina Dirawis gör. Hennes och Christer Björkmans medverkan i Mellon beror enligt Öholm pĂ„ en kulturell och etisk kollaps hos SVT. Muslimer, bögar och palestinier har tagit över kanalen och det gör Siewert vettskrĂ€md.

Ett annat ofullbordat blogginlĂ€gg handlar om Öviks kommuns kulturstrateg Bettan Edbergs sisyfosarbete. Alltsedan jag flyttade till Övik 1982 har det pratats om att bygga ett kulturhus/teaterhus men det har alltid kommit nĂ„got hockeyhus eller kommunhus emellan. Löften om kulturhus/teaterhus brukar aktualiseras före valen för att sedan falla i glömska. Denna lĂ€sning kĂ€nns dĂ€rför inte heller alltför hoppingivande :

Mycket talar nu för att det tas ett stort steg nĂ€rmare ett kulturhus i Örnsköldsvik.– Vi behöver en portalarena för kulturen för att höja den kulturella sjĂ€lvkĂ€nslan i staden, sĂ€ger Bettan Edberg, kulturstrateg.
VĂ„ren 2015 pĂ„börjades utredningen med mĂ„let att lĂ€gga fram förslag till ett kulturhus i Örnsköldsvik.Utredarna kom med ett brett förslag dĂ€r de stĂ€llt samman statistik och gjort en genomgĂ„ng av vilka kulturlokaler vi har i dag och hur de anvĂ€nds.Förslaget sĂ€ger att ett kulturhus ska inrĂ€ttas, men att det först ska göras en utredning och en förprojektering. Detta ska ske under 2017.
Politikerna var positiva till förslaget men Ă„terremitterade Ă€rendet och yrkade pĂ„ att utredningen kompletteras med kostnader för en fördjupad utredning och förprojektering. Ärendet tas upp igen vid sammantrĂ€det i mars. KommunfullmĂ€ktige tar det slutgiltiga beslutet om förslaget. ( Allehanda)

Ja den som lever fĂ„r se. Eller inte. SVT/ Kultur presenterade pĂ„ skottdagens kvĂ€llssĂ€ndning en lista över hur mycket pengar kommunerna satsade per person pĂ„ kulturverksamhet. UmeĂ„ toppade förstĂ„s. Bland de tio bĂ€sta fanns Ă€ven grannstĂ€derna HĂ€rnösand och Sundsvall. Övik kom först pĂ„ 132 plats men det finns sĂ€kert de som Ă€r stolta över den placeringen ocksĂ„. Vi slog ju Nordmaling.
                                                                                                                   
Om jag ska skjuta in mig pÄ nÄgot ytterligare idag mÄste det bli den fasansfulla bostadsmarknaden i Stockholm. Den börjar för de sÀmst stÀllda likna villkoren  Fogelström skildrar i sin stockholmssvit. Jag talade med en vÀn igÄr som Äterigen tvingats flytta för att klara ekonomin. För det nya rummet vÀnnen skaffat sig för 3 500 ingÄr inte kök nattetid för dÀr bor hyresvÀrden. De ska alltsÄ dela tvÄ stycken pÄ en etta med kök? Hur gÄr det till? 
Annonser