Rickard Olssons avdomnade soffprogram SOMMARKVÄLL avslutade säsongen med en jättehyllning till den överårige mannens skämt och villkor. ( Föreställ er ett liknande program med äldre kvinnor ) Vad gör egentligen bisittaren Anne Lundberg? Eftersom temat var gammal humor och gamla gubbar måste ändå EN kvinna få säga något. Det blev Petra Mede. Annars var det Minnenas Television med pojkarna från Macken som firade 30-nånting jubileum och som nu skulle sätta upp bonnläpparna igen på någon bussbolagsstyrd restaurang. Go’a och glada var de fortfarande och fastän de saknade något vettigt att säga fick de sitta med och le. Dessa överklassiga Chalmersspexare som aldrig fått med någon samhällssatir i sina föreställningar. Ja, kanske hade Lyckad nedfrysning av herr Moro en viss samhällssatir.

Så himla bedrövlig Rickard Olsson är som programledare. När det sedan blev dags för nästa gubbgäng att öppna munnen blev det riktig bastukänsla för gubbarna. Peter Dalle – vars storhetstid med Lorry tydligen går att leva på hur länge som helst – försökte förklara varför Lorry-skämten om färgade, pedofiler och handikappade inte skulle fungera idag.

” I en orolig tid med allt som händer och allt mediautbud är det viktigt att känna samhörighet. Den samhörighetskänslan var inte lika viktig att värna när vi gjorde Lorry eller på  Hylands hörnas tid.” ( ja, programmakarna i Göteborg utgår ifrån att ingen under sextio tittar på programmet)

”Ja vi har blivit ett land med lättkränkta människor” fyller Tommy Körberg i.” Ja, inte klokt .. alla är kränkta idag, en sjukdom väser Claes Malmberg liggandes i soffan. ” Det är PK och kränktheten som förstör landets humor idag!” Rickard Olsson njuter när han hör hur Tommy Körberg och Claes Malmberg slår hål på PK- bubblan. Viktigt genombrott!

JA ! Varför tål inte Svensson längre att skämta om färgade? Afro-svenskarna gnäller ju som kärringar över allting? Och – hur kan man förbjuda Lilla Hjärtat? Kina-snacks måste väl kunna säljas i en förpackning med snedögda människor med rishattar? Tommy Körberg och Claes Malmberg förstår inte varför folk känner sig kränkta för ingenting idag?

Att skratta och ironisera över lättkränkta människor är kanske lätt när man själv  aldrig blir utsatt för den typen av utanförskap? När man får sitta som fet vit manlig komiker/ skådis långt efter Storhetstiden och säga till alla som avviker från den manliga normen att dom som påstår sig vara lättkränkta typ Unga -ZaraLarssonkvinnor, färgade, handikappade, vänsterhänta och andra lättkränkta människor lider av en sjukdom och lite skämt bör man tåla!

Rickard Olsson skrattade gott åt gästerna. Och för oss tittare var det som att sitta med i bastuklubben lördagkvällar för  vita män med 34 i BMI.

 

Annonser