• image.jpegimage.jpeg

Vernissagen lockade över 1000 personer och slog därmed rekord . Utställningshallen flödade av ljus och skuggor.( För en amatörfotograf blev det därför inga pangbilder.)

Jag kan bara rekommendera er att ta er till Gammlia i Umeå och se utställningen!

Gunnel har här inte bara velat visa sina originella organiska vaser utan framför allt ge en historia bakom såväl det färdiga konstglaset som andra mer industriella designprodukter.

En långsida av utställningshallen nyttjas därför till skissvägg . Skisserna ger utställningen en mix av glasets perfektionism och arbetsprocessens kaos och disciplin. Resultatet är en pregnant, genomarbetad utställning som lockar betraktaren att titta och delta i arbetsprocessen. Få kan som Gunnel använda glasets form och färg i nya sammansättningar och ändå behålla sitt speciella uttryck. De senaste kollektionerna/ familjerna visar tydligt sitt släktskap med Gunnels tidigaste alster men färgkombinationerna är försiktigare och mer transparenta. Vid ett långbord samsas Ikeadesign med andra kända produkter. Brännvinsflaskan från -93 är fortfarande en stilikon. Det är så mycket att titta på och framförallt glädjas åt.

Annonser