05.44 Perrito slickar mig i ansiktet. Chico dänger ett ben i golvet. Det är bara att klä på sig och gå ut . Gräsmattan är vit. Knappast glädjande .

06. 45 Måste dra mig upp ur sängen . Tvättar håret trots tidsnöd. Dricker kaffe och tar medicin. Brer smörgåsar till mig och Madde.

08.15 Anländer på jobbet. Åsa från facket är på besök. Går in på mitt rum och börjar rätta debattartiklarna som SVA2 lämnat in. Hittar inte glasögonen måste ha glömt dem hemma.

09.20 Hos Synsam. Väljer till slut ett par läsglasögon med gråa bågar. Fortsätter rätta fram till kaffet.

10.10 Går igenom rättade artiklar med eleverna. Ofta skriver de som läser SVA2 roligare texter än de utan A . Starkare åsikter om okända företeelser i vardagslivet. En ung kvinna upprördes när hon började gymnasiet över hur eleverna stod och skrapade bort riktig mat från tallriken. ” I mitt hemland fick vi aldrig mat i skolan eller mat med oss hemifrån . Vi var utsvultna hela tiden. Fick vi något av läraren var det stryk. ”

11.40 Springer ner till hamnen och in på Saltmagasinet. Mina gamla vänner från Prisma har stämt träff för att diskutera filmen The Swedish theory of love. Vi hamnar mestadels utanför ämnet. Beror  delvis på mig. Jag vill höra om allt som händer i deras värld.

13.30 Medbedömer uppsatser med Madde. Även här är jag okoncentrerad .

14.30 Under dagens sista  pass ska jag förbereda eleverna för Nationella Provet som ska genomföras om två veckor. Vi klarar av ett gammalt prov innan det är dags att stänga butiken klockan 16.00.

16.30 Blir hämtad av Familjen

17.30 Ivar skriker att middagen är klar. Den här veckan har ICAs matkasse haft en svag reportuar. I dag äter vi fläskkarré översköljt med champinjonsås och ICAs speciella veckokassepotatis. Såsen blev bäst.

Efter middagen åker Ivar och jag iväg för att titta på Birgittas nya familjemedlem Tussie 9 veckor. Valpen hoppar upp i min famn och börjar direkt spinna av välbehag. Vi småpratar lite innan vi säger adjö .

20.00 Dags för långa kvällspromenaden. Tröttheten gör att jag blir tvungen att vända redan i potatisbacken. Skumt! Jag får prova senare.

Gunnel Sahlin ringer när jag kommer in. Var det det som gjorde att jag vände tillbaka? Vi pratat länge. Gunnel har varit i USA och undervisat på en privatskola i tre veckor. Skolan bjuder varje år in en etablerad konstnär som får hålla workshops med tre klasser. Tröttsamt men kolossalt givande, tyckte Gunnel.

21.10 Messar med några goda vänner. Kanske fortsätter jag med bloggskrivande?

I morgon är det min födelsedag!

Annonser